#Alicante

by - srpna 16, 2018


Byl další volný víkend a my se vypravili za dalším městem a hlavně za mořem. Alicante bylo tou nejlepší možnou volbou. Je nejjižnějším bodem provincie Valencie.  V tomto článku se dozvíte kam v tomto městě rozhodně zajít, co zkusit a kam na tripy v okolí pokud zde zůstáváte na delší dobu.




My jsme do města přijeli na večer a klasika, chcete si zajít koupit flašku nějakého dobrého vína nebo piva a jít někam po cestě sednout. Z obchodu jsme nakonec vyšli jen s jídlem jelikož jsme se dozvěděli, že zde platí zákaz prodeje alkoholu po 22:00. A ano to platí i pro 18+ 😄

Tak jsme nakonec vyšli do ulic a prošli si město v noci. A řeknu vám, že to za to opravdu stálo. Město žije i v noci a naleznete zde i ulici plnou barů a diskoték, kde se dá dobře zabavit. Dále také u moře jsou různé posezení a bary. Jinak jít si zaplavat v noci do moře vřele doporučuji 😄




Hrad sv. Barbory

Asi největší dominantou města je tento hrad. Z tohoto hradu totiž máte celé město jako na dlani. Navíc krásné jasné počasí tomu dodá tu správnou atmosféru. Na hrad se dostanete buďto pěšky, vede zde několik cest z města, nebo potom výtahem který stojí okolo 6 euro a ten vás vyveze až nahoru.
Jinak samotný pohyb po hradě je zdarma.





Pobřežní třída Esplanada d'Espanya

Asi nejnavštěvovanější místo města. Jelikož většina turistů zde jede právě za mořem, využívá k přesunu právě tuto promenádu. Jinak k pláži a k moři. Za mě asi nejlepší pláž, co jsem ve Španělsku navštívila. Je čistá, bez kamenů a naleznete zde vždy místo, jelikož je velice prostorná. A moře taky krásně čisté a super ke koupání.





Kousek od Alicante jsou také další zajímavosti, co stojí za to vidět. Je jich tam samozřejmě více než co uvidíte tady. Bohužel nebylo více času a tak vám sem hodím aspoň to co jsem stihla navštívit.

Denia

Město se nachází na východním bodu provincie Valencie. Město není ničím extra specifické, ale právě v období fiesty, kterou jsme stihli, se město mění na rajon býků a zápasů. Fiesta se koná různě po městech a v různých termínech, takže je třeba si to zjistit dopředu kdy co jak a kde se koná.

My jsme zde byly okolo 6-8.7 a to právě probíhala fiesta a oslavy v tomto městě. Oslavy začínají během býků ulicemi a lidi mohou běhat mezi nimi. Běží se až do arény, kde pak probíhají "zápasy", kde lidé se volně pohybují mezi býky a dráždí je a snaží se je dostat do moře. Řeknu vám, někteří lidé byly fakt až moc velcí blázni, že si tak zahrávali se životem. Stalo se tam totiž, že pár z nich býk "napíchl" a byly odvezeni do nemocnice.




Elche

Se nachází na jihovýchodě Španělska asi 45 minut autem od Alicante. Toto město je známo pro svůj až šílený a vysoký výskyt palem. Nachází se zde až 300 000 palem.




Jinak chci poděkovat za ohlasy a za to, že vás blog baví a těšte se na další články se Španělska. 

Jinak vše můžete taky sledovat na mém instagramu 😊

You May Also Like

0 komentářů