#TravelEasy

by - června 26, 2019



Ahoj vracím se zase po nějaké době a slibuji, že teď už se budu snažit vydávat pravidelně(pokud mi zas něco nepřijde do cesty jako posledně 😴)!

Budu se snažit vydávat článek / dva za týden a máte se na co těšit!




Hodně lidí se mě ptalo jak cestuji, jaké weby mi při tom pomáhají a bez čeho se na cestách neobejdu.

Tak začneme tento comeback tímto článkem, který by měl poradit jak si obstarat trip do zahraničí i bez cestovní kanceláře!

Už nějaký rok cestuji bez cestovek, vyplatí se to víc navíc člověk vidí hned jakou společností letí, může si pohodlně vybrat datum odletu a příletu a nevázat se na kalendář dovolených, které cestovky nabízí. 










Na letenky používám převážně tento portál. Navolíte si zde přesnou destinaci, datum které vám vyhovuje i cenovou relaci, kterou jste ochotni za letenku dát. A také jestli hledáte jen jednosměrnou nebo i zpáteční letenku.

Navolíte si zde i odletové letiště, které vám vyhovuje z hlediska vzdálenosti od vašeho domova. Samozřejmě najdou se letiště, které sice je blíže k vám ale je dražší než ostatní. Ale na tomto portálu je super to, že se s tím dá super pohrát a navolíte si tam veškerá letiště, do kterých jste ochotni jet a pak vám vyjedou ty nejlevnější do vaší cílové destinace. 

Můžeme si to ukázat na příkladu, že chceme jet například do Milána a bydlíte v Praze a maximálně jste ochotni jet 300 km od Prahy na letiště a cenově chcete vyjít do 2000 za zpáteční letenku. Chcete letět v říjnu a je jedno v jakém termínu nejméně na 3 dny.






Vyskočí na vás toto okénko, kde se můžete rovnou podívat na ceny jednosměrné letenky v jakémkoliv termínu v měsíci září a říjen. Podle toho si můžete navolit termín, který vám vyhovuje. Zvolíme například 25 - 27.10.




Vyjede na vás nabídka zpátečních letů podle data i ceny, kterou jste si zvolili a teď je jen na vás vybrat ten nejlepší. 

Ještě vám poradím jednu věc. Letenky hledejte v anonymním okně. Prohlížeč si totiž pamatuje vaše vyhledávání a kolikrát se stane, že jsou v normálním okně letenky dražší než v tom anonymním. Zde je ukázka.





Tady vidíte rozdíl o nějaké ty korunky, takže je vždy lepší to hledat ve dvou oknech 😉

Pak už jen stačí rezervovat, vyplnit údaje a zaplatit a máte o letenku postaráno 😊

Pokud by jste měli zájem o slevu cca 500 Kč (20 euro) na vaše letenky, stačí mi napsat na a.piskorova@gmail.com a pošlu vám ji 😊








Když nemám spaní u přátel nebo přes někoho, vyhledávám ubytování na Airbnb.

Tento portál funguje velice jednoduše. Zadáte si lokaci, kam chcete jet, v jakém termínu a počet osob. Zvolíme opět Miláno a termín 25 - 27.10 a cenu za noc kolem 1000 Kč.



Vyjede vám seznam nabídek ubytování, podle kterého jste si zadali vyhledávání. Napravo můžeme vidět nabídky ubytování a nalevo od nich mapu, kde se ubytování nachází. Můžete si tak určit jestli chcete bydlet daleko od centra nebo někde blízko. 

Poradím, že ubytování je dobré vyhledávat podle počtu hvězdiček u inzerátu (jsou to ty modré malé s číslem pod fotkou). Podle toho se dá určit totiž spokojenost předešlých návštěvníků, navíc se zde najít i písemné recenze, takže si můžete zjistit jestli zde byly lidé spokojení. 

Pak už stačí jen rezervovat a máte super bydlení na váš trip! 😍

I tady vám mohu nabídnout slevu až 725 korun na vaše ubytování, stačí jen použít tento odkaz 😊↓

https://www.airbnb.cz/c/annap12617?currency=CZK


You May Also Like

0 komentářů