#Madrid

by - července 24, 2019



Do Madridu mě dostala vlastně náhoda. A díky této náhodě jsme prožila jedny z dalších super prázdnin. V tomto článku se s vámi podělím o místa, které v Madridu stojí za to vidět a navíc pár tipů, kde potkat nové přátele.



Shopping Gran Via / Sol

Když poprvé dorazíte do Madridu a vydáte se město objevovat metrem, doporučuji se dostat na Sol. Odtud se totiž dostanete všude. Já bydlela za Madridem v Laz Rozas a vždy jsem se dostala na Sol a metro už prakticky nevyužívala, vše je kousek. Když jste, ale v Madridu v letních měsících, metro je celkem učinná uniková cesta od vedra a i celkem fajn k přesunu mezi památkami.

Každopádně ze Solu se dostanete na sever na ulici Gran Via, kde naleznete obchdoy jako je Primark a dalé po ulici dolů se dostanete


Plaza Mayor

Hlavní náměstí, kde se nachází kavárny, obchody se suvenýry a velké informační centrum. Doporučuji si sem zajít, dají vám velkou mapu Madridu a poradí kam zrovna potřebujete. 


El Parque de Retiro

Nádherný rozlehlý park kousek od centra města. Nachází se zde muzea, která jsou zdarma. Dále pak jezírko, kde si můžete půjčit lodičku a projet se. Dále pak prosklená budova s nádherným jezírkem a vodopádem. V parku je dobrá dostupnost drobného občerstvení za dobré ceny. Dá se zde super sportovat a určitě se vám poštěstí narazit na partičku lidí cvičící zde jógu.





Museo del Prado

Nejznámější muzeum v Madridu. Muzeum vhodné pro nadšence umění, ale i pro lidi kteří umění zrovna nemusí. Muzeum je obrovské a pokud chcete vidět většinu zabere vám návštěva i 3  hodinky. 

Do muzea se můžete dostat i ZADARMO a to od pondělí do soboty v době od 6 do 8 večera. V neděle od 5 do 7 večera. 

Když to zrovna v této době nestíháte lístek vás vyjde na 15 euro.


Royal Palace

Oficiální sídlo královské rodiny. Nachází se zde množství klenotů a nádherných prostorů královské rodiny. Stojí za návštěvu. 

Od pondělí do čtvrtka od 16 do 18 hodiny (Říjen - Březen) a od 18 do 20 hodiny (Duben - Září), se zde dostanete ZADARMO. Pokud tyto hodiny minete, vstup se pohybuje kolem 13 eur.




Templo de Debod

Kousek od Royal Palace se nachází pozůstatky chrámu Templo de Debod, starověký egyptský chrám, který byl rozebrán a znovu sestaven ve španělském Madridu. Nachází se v  Parque del Oeste.







You May Also Like

0 komentářů